Menu

Improviseren aan de lopende band

Achterbahn vor blauem Hintergrund

Tot mijn vreugde kwam ik deze week heel onverwacht in een omgeving waar improviseren aan de lopende band voorkwam. En dan bedoel bijna ècht aan de lopende band! Ik was in een pretpark met mijn dochter. Het was er druk, er waren veel kinderen die in de rij moesten staan bij iedere attractie.

Overal stonden medewerkers die de kinderen begeleidden. Er waren echt zoveel kinderen op deze mooie herfstdag. De medewerkers moesten haast wel het idee krijgen dat ze aan de lopende band stonden, zoveel kinderen.

Persoonlijke aandacht

Tot mijn verrassing zag ik dat ieder kind persoonlijke aandacht kreeg van deze mensen. Kinderen die voor de tweede keer in dezelfde attractie wilden, herkenden zij zelfs! ‘ Ben je er alweer?’ Vroegen ze dan of zoiets als: ‘Vond je het zo leuk?’ Zelfs daarin zat variatie en persoonlijke aandacht. Ik vond dat razend knap.

Wat het opleverde

Dit was echt een prachtige manier van improviseren. Wat het opleverde: kinderen die een heerlijke dag hadden, ouders die het naar hun zin hadden en die nog wel eens terug zullen komen, medewerkers die ‘ wakker’ bleven bij wat normaal gesproken eentonig werk zou kunnen zijn, medewerkers die het naar hun zin hadden bovendien. Het was MAGIC!!

Het vraagt om meer over te schrijven. Welk management zit hierachter? Welke visie hebben zij? Ik kom hier zeker in een volgend Blog nog op terug.

Improviseer jij wel eens ‘aan de lopende band’? Laat je reactie achter. Dat kan onderaan deze pagina!

Dit artikel is de derde in de serie over improviseren zonder noodzaak.
De twee andere artikelen vind je door op de onderstaande links te klikken:
1. Improviseren
2. Improviseren: een andere route

***********************************************************************************************************************************************************************************

P.S. Bovenstaand artikel schreef ik in 2013. Intussen coach ik mensen in hun (zelf) leiderschap en schreef ik het boek ‘Jouw stem in leiderschap’. Je kunt het eerste hoofdstuk van mijn boek hieronder kosteloos aanvragen.

Download Gratis het eerste hoofdstuk

Share Button