Menu

Coaching

(Voor hulp bij je stemgebruik: klik hier)

De balans opmaken in je leven, dat doet iedereen wel eens. Jij wilt dat nu.

Geef jezelf lucht, lef en leven! (11)

Jouw ultieme doel

Wat je eigenlijk wilt is vrijheid – eigen keuzes kunnen maken, ook al passen deze niet in het ‘normale’ maatschappelijke beeld of in je leven zoals het nu is. Je wilt geen maatschappelijke druk, je wilt lucht, geen dingen die je teveel afleiden van waar het je echt om gaat. Je wilt je eigen keuzes maken in je leven, in je werk en in je relaties. Je wilt helemaal jezelf zijn.

Alexandra heeft precies hetzelfde probleem. Ze is bijna 50. Heeft een leuke baan bij de overheid voor 24 uur in de week. Zo kan zij ook nog tijd besteden aan haar gezin en haar vriendinnen. Ze komt altijd heel zelfverzekerd over. Wat niemand weet, is dat ze helemaal niet zo zelfverzekerd is! Ze is juist vaak heel onzeker om zichzelf te laten zien. Stel dat ze dat zou leren. En dat is wel haar grote wens. Dan zou ze haar leven omgooien en meer naar buiten durven te treden. Hoe komt ze uit haar comfortzone? Waar moet ze beginnen? Hoe langer ze hierover nadenkt, hoe duidelijker het voor haar wordt dat er iets moet veranderen. Maar dat is ook moeilijk. Hoe laat je dingen los in je leven om plaats te maken voor andere?

Bart (42) is vader van 2 jonge kinderen. Hij heeft een mooie functie in het onderwijs en hij geniet van de kinderen in zijn klas. En toch, zijn passie muziekmaken schiet er gauw bij in. Wekelijks treedt hij op met zijn band. Het zou toch geweldig zijn als hij de stap durft te zetten om met muziek zijn brood te verdienen. Er zijn best veel mogelijkheden die de moeite waard zijn om te onderzoeken.

Kernprobleem

Als je volwassen wordt ga je op een moment een richting uit. Je kiest een studie, een baan, een woonplaats… Soms is het niet eens een bewuste keuze, maar een toevalligheid. Zo kom je in de start van je jonge jaren in een richting , waarvan je na een aantal jaren zegt: Als ik weer zou kunnen kiezen, dan zou ik het heel anders doen.

Soms kun je dat rustig naast je neerleggen en doorgaan met je leven. Maar vaker dringt dat gevoel en die nieuwsgierigheid zich steeds meer op. Waar was ik terechtgekomen als ik…. Dat leidt tot conflicten met jezelf. Je hebt het gevoel dat je tijd verspilt in je leven, doordat je niet datgene doet en op de plek bent waar je van droomt.

Is het mogelijk nieuwe keuzes in het leven te maken? Ja, natuurlijk! Maar, stel dat je dat gaat doen en alles open gooit: welke keuzes maak je dan?

Om keuzes te maken is het belangrijk dat je luistert naar je eigen kern. Wie ben je, waar sta je en waar wil je naartoe? Kortom: hoe wil je verder in je leven?

Your own voice in life

‘Your own voice in life’ is een methode met ademhaling en stem als basis. Met je stem geef je vorm aan je eigen geluid, je eigen ik, je dromen en verlangens. Je maakt je dilemma’s duidelijk en leert keuzes te maken. Je ontdekt nieuwe paden en je her-ontdekt de route die je oorspronkelijk voor ogen had.

Geef jezelf lucht, lef en leven! (8)

Hoe wil je eigenlijk leven?

Je kent je dromen waarschijnlijk wel als je goed nadenkt, maar het is nog niet concreet.

In dit programma wordt duidelijk wat je dromen zijn. We onderzoeken hoe je jouw dromen kan inpassen in je huidige leven of zelfs hoe je je droomleven kan leven.

Wie ben jij?

Je bent een positief ingesteld mens, met de wens alles uit het leven te halen. Je twijfelt over het leven nu. Je zou je leven anders willen, maar bent soms bang dat je niet meer kan veranderen. Je vindt het soms spijtig dat je vroeger niet de lef had om bepaalde keuzes te maken.

Je voelt je niet altijd begrepen door mensen om je heen die wel tevreden zijn met hun leven. Dan voel je je niet gehoord, niet gezien. Je voelt je dan eenzaam en soms overschreeuw je jezelf. Het voelt soms alsof je de boot gemist hebt in je leven, omdat je jouw leven niet hebt kunnen invullen naar je eigen idee. Het leven gaat door en de tijd gaat razendsnel. Je bewondert mensen die wel keuzes kunnen maken en het roer om kunnen gooien. Je voelt soms paniek, maar dat is niet nodig. Jij kan ook je leven inrichten zoals je dat zelf wilt.

Na het programma: meer lucht, lef en leven….

Geef jezelf lucht, lef en leven! (5)

Mislukkingen/Angsten uit verleden?

Dit is waarschijnlijk niet de eerste keer dat je een poging doet om uit het verdwaalde gevoel te komen. Je hebt eerst zelf geprobeerd dit op te lossen, of je deed een aantal cursussen. Je hebt voorbeelden van mensen die leven zoals jij zou willen leven. Het moet toch mogelijk zijn, maar tot nu toe heb je het nog niet bereikt. Je wordt er moedeloos van!

De vraag is of je voldoende luistert naar jezelf. Dat zou ik graag met je willen uitzoeken. Pas als je je eigen stem echt hoort en voelt, begrijp je waar je naartoe wilt.

Geef jezelf lucht, lef en leven! (2)

‘Your own voice in life’ helpt je de balans op te maken in je leven. Je leert luisteren naar je eigen stem, je dromen en je verlangens voor de komende jaren.

Je kijkt tevreden terug op je leven. Wat ga je nog doen? Heb je een bucketlist of gaat je dieper in op jouw ontwikkeling als mens?

Hoe ziet de coaching eruit?

  • We komen 5 keer bij elkaar voor een 1-op-1 sessie van 1,5 uur.
  • Tussendoor krijg je een aantal opdrachten mee.
  • We maken een paar afspraken voor telefonische coaching voor als je daar behoefte aan hebt.

We werken met ademhaling, de stem en de resonantie van de klank van jouw stem. Je leert je stem en jezelf ruimte te geven om zo de juiste keuzes te kunnen maken en de juiste focus te houden.

Na de coaching heb je een Roadmap in handen voor de komende 5 jaren van je leven.
Elementen van waarde die tijdens de coaching terugkomen
Vrijheid, eerlijkheid en passie.

Jouw coach

Geef jezelf lucht, lef en leven! (12)

Waarom ik jouw juiste gids ben

Ik ben de juiste gids, omdat ik mensen kan meenemen naar hun eigen kern, die een blauwdruk is van hun leven zoals ze dat willen leiden. Los van opgelegde, aangeleerde rollen en verwachtingen. Die kern vertelt waar je naartoe wilt. Ik begeleid je op je weg naar een leven in vrijheid.

We werken onder anderen met je eigen stem resonantie en technieken uit Krav Maga (Israëlische zelfverdediging). De stem kan je nooit iets anders voorhouden dan de waarheid. De stem is de spiegel van je ziel. Je stem kan niet liegen. Niet naar jezelf en niet naar anderen. Door met je eigen stem, je ademhaling en resonantie te werken, zal de transformatie in je leven slagen.

Anderen die met mij werkten zeiden hierover:

Referenties

Ellen de Lange-RosIk ben business coach, auteur en spreker en mijn stem is één van de belangrijkste tools in mijn bedrijf. Ik heb een zeer goedlopend bedrijf en klanten zijn enthousiast over mijn lezingen, webinars en coaching. Ik dacht dus ik mijn stem al heel goed gebruikte. Dat was ook best zo. Maar toch heb ik van Karin heel veel geleerd, waardoor ik mijn stem in mijn werk en bedrijf nog veel effectiever kan inzetten. Zo kan ik betere coachgesprekken voeren, leukere lezingen geven of webinars maken die mijn klanten nog meer inspireren. De adviezen van Karin hebben daarmee direct meer waarde gegeven aan mijn bedrijf en mijn werk. Mijn klanten profiteren daar ook van, omdat ik mijn werk nu nog beter kan doen dankzij ander gebruik van mijn stem.

Ik merkte dat, door de oefeningen en tips van Karin, ik mijn stem direct anders kon inzetten. Ik hoefde van Karin niet urenlang allerlei saaie dingen te doen, maar kon direct in het dagelijks leven en werk allerlei praktische dingen toepassen met mijn stem. Ik zie het effect van mijn ander stemgebruik op de mensen om me heen. Dat is cool om te ervaren!

Ellen de Lange-Ros
Business coach, auteur

Jenny DankelmanHet was een hele leuke manier om mijzelf te dwingen aan de gang te gaan met mijn stem. Coaching door Karin zou ik iedereen adviseren die het moeilijk vindt verstaanbaar te spreken voor publiek. Je stem is iets wat je gauw terzijde schuift, maar ik heb gemerkt dat goed stemgebruik belangrijk is voor je persoonlijke groei. Ik ga haar aanwijzingen zeker ook gebruiken in het contact met mijn studenten.

Karin is een positief ingesteld iemand. Ze is kritisch op een prettige manier. Na de coaching ging ik met een positief gevoel naar huis.

Prof. dr. Jenny Dankelman
Delft University of Technology
BioMechanical Engineering

 

28eb2b4Foto Jac Rongen‘Karin beluistert en bevoelt samen met jou op een zachte, onderzoekende manier de basis van je stemgeluid. Ik werd verrast door haar onconventionele aanpak. Het effect was rust- en ruimtegevend.’

Jac Rongen- Rongen Consult, Coaching met boogschieten

 

Ben je bereid je leven aan te pakken?

  • Ben je eerlijk tegenover jezelf?
  • Kan je doorzetten op jouw weg naar vrijheid als je in de spiegel kijkt?
  • Wil je weer stevig in je schoenen staan?

Dan is dit de training voor jou.

Misschien twijfel je of dit voor jou werkt. Je overweegt tijd en geld, de vraag of dit het goede moment is.

Maar wat als je dit uitstelt?

Als je dit nu niet aanpakt, dan gaat het leven door zoals nu. Aan het eind van dit leven is je leven onveranderd, dus zoals het nu is. Wil je echt veranderen? Je weet nooit hoe lang je leeft! Mijn advies: begin nu!

Meer informatie

Wil jij je leven weer op de rit zetten, het compleet omgooien of gewoon de balans een keer opmaken? Daar help ik je graag bij. In een gratis telefoongesprek van een half uur bespreken we samen wat er voor nodig is om jou weer in de flow te krijgen. Je krijgt direct een aantal tips mee.

Stuur me NU een Whatsapp bericht, bel, of mail me: 06 105 63 663, karin@kkida.com.

Tot zo!

handgeschreven Karin

Share Button