Menu

Met mij werken

Stemtrainingen voor authentiek leiderschap voor managers en andere leidinggevenden

Je wilt altijd de hoogste doelen bereiken. Prachtige targets, een tevreden directie en gelukkige teamleden. Je streeft authentiek leiderschap na. Voor je team wil je een inspiratiebron zijn, de motivator, degene die de richting en het tempo aangeeft. Je bent dus de hele dag in gesprek.

Wat je misschien nog niet wist is dat wie jij bent en hoe jij je voelt doorklinkt in je stem. Sterker nog: jouw stem is één van de belangrijkste instrumenten in je leiderschap.

Je stemgebruik beïnvloed in grote mate de indruk je maakt.

 • Ben je echt authentiek?
 • Geloof je in de mensen om je heen?
 • Sta je achter je beslissingen?

Als je stemgebruik niet optimaal is, dan kun je nooit voor 100% excelleren in je leiderschap!

Wat kun je nu zeggen over jouw stemgebruik?

Veel leidinggevenden zeggen dit:

 • ‘Ik ben best onzeker over mijn stem en mijn stemgebruik als ik voor groepen spreek. Ben ik wel een goede leidinggevende? Ik vraag me dan af of ik wel te verstaan ben. Ik maak me zorgen of ik geen saaie, oninteressante stem heb.’
 • ‘Ik heb onvoldoende overwicht. Mijn mensen luisteren niet naar mij en ze doen de verkeerde dingen.’
 • ‘Mijn keel doet pijn na een dag werken en mijn stem is schor en hees.’

Het is waar: je stem heeft direct effect op je geloofwaardigheid als leidinggevende.

Als je je stem leert beheersen, zal je enorm groeien in je leiderschap.

Authentiek leiderschapDenk aan de grote sprekers en zangers van onze aarde. Denk bijvoorbeeld over Barack Obama. Hij beheerst zijn stem als de beste in zijn leiderschap. Als hij zijn stem laten horen, is zijn publiek één en al aandacht.
Jij kunt dat ook leren!
Hoe geweldig zou het zijn als je:

   • een goede duidelijke stem hebt bij het spreken?
   • niet meer onzeker bent als je iets moet zeggen?
   • gemakkelijk te verstaan bent en je team met je stem kunt inspireren en motiveren tot topprestaties?

Mensen die ik coach, groeien in hun stemgebruik en authentiek leiderschap:

28eb2b4Foto Jac Rongen‘Karin beluistert en bevoelt samen met jou op een zachte, onderzoekende manier de basis van je stemgeluid. Ik werd verrast door haar onconventionele aanpak. Het effect was rust- en ruimtegevend.’ (Jac Rongen- Rongen Consult, Coaching met boogschieten)

Wie is Karin Michaela Kolijn?

Karin Michaëla KolijnIk ben operazangeres, opgeleid in Rome door Barbara Lazotti. Ik ben tevens gecertificeerd Stemwerker, opgeleid door Jean-Rene Toussaint. Op mijn naam staat de theater- operavoorstelling De Amoureuze Avonturen van Domenico (1545-1801)’ Onlangs kwam mijn boek uit bij managementboek.nl: Jouw stem in leiderschap. Ik werkte in diverse functies bij zowel de overheid als in het bedrijfsleven als teamleider, docent, communicatiedeskundige en accountmanager.

De stem is de sleutel tot authentiek leiderschap

Dit omdat iemands stem zoveel zegt over iemand. De stem is de spiegel van de ziel. Bij goed stemgebruik klinkt iemand authentieke persoonlijkheid door in de stem. Iemands kernwaarden bijvoorbeeld. Wil je een authentiek leider zijn die geloofwaardig wil overkomen. dan is goed stemgebruik van levensbelang voor je carriere.

Hoe ga ik je helpen?

Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Een spoedstemcoaching om je in een korte intensieve cursus voor te bereiden voor een spannende presentatie of TEDtalk
 • Authentiek leidinggeven in 6 weken Een kort intensief traject 1-op-1 coaching
 • Het programma ‘The V.O.I.C.E.! van 9 maanden waarin je intensief en 1-op-1 of in als duo met mij werkt aan je stemgebruik, je leiderschapskills en je authenticiteit in leiderschap. (voor meer informatie, bel of mail mij: 0610563663, karin@kkida.com.

In mijn programma’s leer je :

 • je stem te beheersen in normale, stressvolle en emotionele situaties
 • je stem te laten klinken als een leidinggevende op een natuurlijke manier, ook in ruimtes met veel rumoer
 • je team aan te sturen met je eigen stem vanuit je eigen kernwaarden en authenticiteit en te staan voor wie jij bent.

Alles wat ik je leer is concreet, down-to-earth‘ en technisch en gaat over jouw stem en hoe jij deze gebruikt.
We werken aan delegeren en over hoe jij presenteert voor een groep.

Twijfel je nog?

   • kun je niet zingen? Dan stel ik je graag gerust. Je hoeft niet te zingen. Stemcoaching is iets anders dan zangles. (je mag natuurlijk wel zingen)
   • Vind je het eng om aan je stem te werken? Probeer het gewoon een keer. Er is toch niemand die je hoort als we werken in mijn studio. Privacy is gewaarborgd.
   • Vind je dat je stemgebruik nu al goed is? Vraag je dan eens af of je regelmatig last hebt van een vermoeide stem. Of check je stem met behulp van ‘Jouw stem in leiderschap’. Dit is mijn praktische boek voor stemgebruik en authentiek leiderschap.

Wil je:

   • dat iedereen ademloos naar je luistert?
   • ontspannen leidinggeven zonder je zorgen te hoeven maken over je stem, je leiderschap of over hoe je voor de groep staat?
   • vanaf nu je team moeiteloos aansturen?

Klik dan hier om een vrijblijvend gesprek aan te vragen.

We gaan dan samen kijken hoe wij jouw problemen kunnen oplossen. Zo’n telefonische intake duurt een half uur en is geheel vrijblijvend. In het gesprek bespreken we de wijze waarop jij je stem nu gebruikt en wat je daaraan zou willen en kunnen verbeteren.

Het afgelopen jaar gaf ik onder meer privé stemcoaching en workshops aan Learning Consortium, trainers van Sportschool HSW, Macafici, medewerkers van de Provincie Zuid-Holland, TU Delft. Zie de referenties.

Jouw stem in leiderschapWil je alvast zelf aan de slag met je stem? Klik dan hier en bestel mijn boek ‘Jouw stem in leiderschap’ bij Managementboek.nl

Share Button