Durf jij je stem te laten horen? - KKida

Menu

Durf jij je stem te laten horen?

Aanstaande zondag, 26 februari, het verkiezingsdebat bij RTL Nieuws. Wie maakt zijn punt en komt als winnaar uit de strijd? Wie wordt genegeerd, weggevaagd of uitgejoeld? Welke invloed heeft de stem eigenlijk in een debat?

Ik luisterde (en keek) naar het voorzichtige lijsttrekkersdebat van 8 februari in Groningen. Diverse thema’s van Noord-Nederland stonden daar op de agenda. Het viel mij op dat de meeste lijsttrekkers qua stemgebruik veel op elkaar leken.

Untitled design (1)Het debat bleef vlak en technisch. Zoals een vlucht spreeuwen die afwacht tot één van hen een andere richting kiest. Zoals boksers die wachten totdat de tegenstander de eerste klap uitdeelt voordat ze reageren. Zoals de schapen in de kudde die wachten… Jammer dat niemand een richting aangaf, een klap uitdeelde of over de dam ging. Geen van de lijsttrekkers onderscheidde zich.

Ik zag en hoorde weinig authenticiteit en veel gemiddelde. Een gemiste kans!

Lef

Met je stemgebruik kun je een punt maken, imponeren en overtuigen. Iemands stem zegt veel. Als je het lef hebt jezelf te zijn, klinkt dit door in je stem en ben je overtuigend, betrouwbaar en authentiek.

Mensen reageren vanuit hun oerinstinct op de stem: ‘Kan ik deze persoon vertrouwen?’ ‘Hoe sta ik ten opzichte van hem of haar?’ ‘Voel ik mij op mijn gemak?’

Authentiek stemgebruik is belangrijk voor sprekers en leiders. Ook voor jou!

Het verschil maken

Als jij spreekt op je werk, een presentatie geeft of debatteert,  wil je niets liever dan dat mensen naar je luisteren. Dit bereik je door je eigen, unieke stem te laten klinken! Stel je dus niet verdekt op!

Grote sprekers met lef maken het verschil. Dat kan jij ook leren natuurlijk. 

Gratis stemcoachgesprek

Ik geef gratis Mini Stemcoaching per telefoon. Voor jou als je serieus aan je stemgebruik wilt werken. Tijdens deze coaching van een half uur geef ik je tips hoe je krachtig, authentiek en duidelijk overkomt.

Meld je aan rechts bovenaan deze pagina!

 

Groet,

handgeschreven Karin
Karin Michaëla Kolijn

 

kkida_final

 

P.S. Werk zelf aan je stem met mijn handige e-book ‘3 Top-Geheimen van ‘s werelds grootste sprekers’. Compleet met video’s. Hiermee zet jij eenvoudig de eerste stappen naar authentiek stemgebruik! (Klik hier voor meer informatie) 

 

Share Button