Met je stem de 1,5 meter voorbij - KKida

Menu

Met je stem de 1,5 meter voorbij

Nu na 1 jaar thuiswerken en online vergaderen, borrelen en socializen vraag ik me af hoe het straks zal gaan als we elkaar weer in levende lijve tegenkomen op het werk. Het was een jaar vol online experimenteren, vol van creativiteit en vol van het missen van elkaars fysiek. We voelen ons klaar voor een hernieuwde kennismaking.  

Die eerste dag…

Ik stel me voor dat ik op de lang verwachte dag weer bijna euforisch op mijn collega’s afloop. De avond ervoor nauwelijks geslapen. Voor het eerst mijn colbert weer aan en mijn nette schoenen. Deze keer ‘s ochtends eerst gedoucht in plaats van ‘s middags tussen het vergaderen door. En gefietst naar het werk! Mijn wangen gloeien na van de wind. 

Feestzaal

Het kantoor lijkt die ochtend een soort feestzaal met al die ontmoetingen. ‘Hee, wat goed je te zien!’ We lachen naar elkaar, onze ogen stralen. Voor het eerst mogen al mijn hongerige zintuigen weer meedoen.

Mijn neus wipt van enthousiasme. Mijn oren horen eindelijk geen gedigitaliseerde klanken, maar echte stemmen. Rillingen van emoties over mijn rug. Mijn ogen zien de collega’s weer in 3D. Ze blijken nog steeds een achterkant te hebben. Voel ik tranen van geluk?

Mijn huid bereidt zich als laatste zintuig hunkerend voor op het voelen van de anderen. We naderen elkaar… nog een klein stukje.. nog 3 meter, nog 2… en dan plots, tot mijn spijt…. op 1,5 meter van elkaar, zetten met piepende remmen onze hakken zich in het tapijt van de kantoortuin. Niemand durft nog de 1,5 meter aura tussen twee mensen in te gaan. Geen wonder. We kunnen het niet meer. Zelfs digitaal was de 1,5 meter er. Iedereen zit immers ongeveer 75 centimeter van het beeldscherm.

Stem

Gelukkig hebben we onze stem nog. Met de stem kunnen we mensen raken en bereiken.

Maar hoe overbrug je de afstand tot je publiek? Hoe zorg je ervoor dat je binnenkomt bij de ander? Wie geeft je feedback bij het voorbereiden van je presentatie?

Clubhouse

Sinds kort ben ik te vinden op Clubhouse. Een mooi platform waar je kunt binnenstappen in virtuele rooms. Om te luisteren en om deel te nemen aan inspirerende gesprekken. Clubhouse verbindt mensen die elkaar anders nooit gevonden zouden hebben. Kenmerkend vind ik de veilige sfeer en het respect voor elkaar in iedere room. Ofschoon iedereen meedoet met zijn of haar IPhone; de deelnemers voelen dichterbij dan op 1,5 meter. 

Gratis Stemcoaching op Clubhouse

Clubhouse is een podium om in een veilige omgeving te werken aan je presentatie, voordracht of betoog. Je kunt er gratis met mij oefenen. Ik help je met je stemgebruik en zo nodig met de opbouw van je presentatie. Andere deelnemers luisteren mee en geven – als jij dat wilt – tops en tips. Ga je binnenkort het podium op?
Spreek je binnenkort online of in een zaal? Wil je gewoon eens weten wat je aan je stem kunt doen en hoe je overkomt? Wil je leren hoe je binnenkomt bij je publiek?

Kies een moment in mijn agenda, dan ontmoeten we elkaar op Clubhouse. En nodig gerust mensen uit die je erbij wilt hebben. Je hebt dan meteen publiek én een podium.

Mijn agenda vind je via deze link.

* Let op: voor Clubhouse heb je een IPhone of IPad nodig. Op Android werkt het nog niet.
**Zit je nog niet op Clubhouse, dan heb je ook een Invite nodig. Ik heb er een paar.

Share Button