Jenny Dankelman TEDxDelft, Jac Rongen

Menu

Referenties

‘Sinds mijn Stemcoachingsworkshop ben ik relaxter en toon ik meer mezelf. Afgelopen dagen had ik 2 sollicitatiegesprekken die goed gingen. Nu maar kijken welke keuze ik ga maken in plaats van dat anderen voor mij bepalen. Selma

…………

Mevrouw-de-Advocaat-8a-site-copyVia de aankondiging van een workshop maakte ik kennis met Karin en haar werk. Een standpunt rustig en duidelijk over het voetlicht kunnen brengen is onderdeel van mijn vak als advocaat. Het leek me daarom een goed idee om in het kader van de voorbereiding van een op handen zijnde lastige zitting met haar aan mijn stem te werken. Dat bleek een uitstekend idee te zijn! Op een prettige manier heeft ze mij vaardigheden aangeleerd om mijn stemgebruik te verbeteren en zo de rechter beter te bereiken. Dat onze sessie vrucht heeft afgeworpen blijkt al wel uit hoe tevreden de cliënt was over de presentatie van zijn standpunt. Hij zei: “Je was echt zó overtuigend. Vorige keer was je goed, maar nu nóg beter!”
Kortom: aanrader!

mr. S.H.S. ten Haaf
www.mevrouwdeadvocaat.nl

 

 

Ellen de Lange-RosIk ben business coach, auteur en spreker en mijn stem is één van de belangrijkste tools in mijn bedrijf. Ik heb een zeer goedlopend bedrijf en klanten zijn enthousiast over mijn lezingen, webinars en coaching. Ik dacht dus ik mijn stem al heel goed gebruikte. Dat was ook best zo. Maar toch heb ik van Karin heel veel geleerd, waardoor ik mijn stem in mijn werk en bedrijf nog veel effectiever kan inzetten. Zo kan ik betere coachgesprekken voeren, leukere lezingen geven of webinars maken die mijn klanten nog meer inspireren. De adviezen van Karin hebben daarmee direct meer waarde gegeven aan mijn bedrijf en mijn werk. Mijn klanten profiteren daar ook van, omdat ik mijn werk nu nog beter kan doen dankzij ander gebruik van mijn stem.

Karin is een geweldige professional als het gaat om stemgebruik. Ze heeft fantastische tools die ze royaal inzet in de begeleiding. Bovendien kan ze je op een leuke manier leren om zelf je stem anders te gebruiken: heel eenvoudig, met tips die je direct toepast.

Ik merkte dat, door de oefeningen en tips van Karin, ik mijn stem direct anders kon inzetten. Ik hoefde van Karin niet urenlang allerlei saaie dingen te doen, maar kon direct in het dagelijks leven en werk allerlei praktische dingen toepassen met mijn stem. Ik zie het effect van mijn ander stemgebruik op de mensen om me heen. Dat is cool om te ervaren!

Ellen de Lange-Ros
Business coach, auteur

Jenny DankelmanIk werd gevraagd voor een groot publiek een presentatie te geven en werd bij de voorbereidingen daarvan met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik moest echt iets aan mijn stem doen. Dat was niet nieuw voor mij. Door de jaren heen kreeg ik altijd al klachten van studenten over mijn verstaanbaarheid. Nu moest ik er echt iets mee. Karin heeft mij toen ‘Spoedstemcoaching’ gegeven. Het doel was dat ik binnen een week verstaanbaarder zou spreken. Ik leerde bij haar onder meer hoe mijn diafragma (middenrif) te gebruiken en de rust te vinden tijdens het presenteren. Omdat het twee sessies waren, kon ik tussendoor oefenen. Het resultaat was dat ik een goede presentatie heb gegeven waarin ik prima te verstaan was.

Het was een hele leuke manier om mijzelf te dwingen aan de gang te gaan met mijn stem. Stemcoaching door Karin zou ik iedereen adviseren die het moeilijk vindt verstaanbaar te spreken voor publiek. Je stem is iets wat je gauw terzijde schuift, maar ik heb gemerkt dat goed stemgebruik belangrijk is voor je persoonlijke groei. Ik ga haar aanwijzingen zeker ook gebruiken in het contact met mijn studenten.

Karin is een positief ingesteld iemand. Ze is kritisch op een prettige manier. Na de coaching ging ik met een positief gevoel naar huis.

Prof. dr. Jenny Dankelman
Delft University of Technology
BioMechanical Engineering

 

28eb2b4Foto Jac Rongen‘Karin beluistert en bevoelt samen met jou op een zachte, onderzoekende manier de basis van je stemgeluid. Ik werd verrast door haar onconventionele aanpak. Het effect was rust- en ruimtegevend.’

Jac Rongen- Rongen Consult, Coaching met boogschieten

 

 

 

poppetjes‘ Karin gaf mij een andere kijk op stemgebruik, heel verrassend. Het was heel anders dan ik verwacht had, niet de standaard stemoefeningen. Je wordt er echt in betrokken. Je voelt het, je hoort het, echt heel leuk! Dezelfde week kon ik al toepassen wat ik geleerd had. Ik gaf les in Spijkenisse. Toen ik op mijn middenrif ging letten, sloeg mijn stem niet meer over. Daardoor stond ik meteen veel steviger voor de groep.’ Saskia-Instructeur Krav Maga

 

Katja WetsteijnOmdat ik regelmatig training zou gaan geven wilde ik wat handigheidjes onder de knie krijgen voor mijn stemgebruik. Soms merkte ik dat mijn emotie meer in mijn stem klonk, dan de bedoeling was. Daardoor ging ik tijdens gesprekken steeds hoger praten, met een geknepen stem.

We hebben gewerkt aan de lage ademhaling. Ik heb geleerd dat als je verhaal/boodschap goed is, je niet hoeft te overtuigen door hoger te praten. Bovendien sta ik door een betere houding – letterlijk – steviger in mijn schoenen.

Ik kan met mijn stem nu de hele zaal bereiken. Die oefeningen geef ik ook aan mijn kinderen door als ze een presentatie voor school moeten geven.

Eigenlijk zou iedereen Stemcoaching moeten doen. Net zoals je ook af en toe naar de pedicure gaat of de schoonheidsspecialiste, of naar een (kleuren)stylist.
Maar misschien zou het standaard bij HBO-opleidingen gedaan moeten worden, omdat je vaak pas op latere leeftijd dit soort foefjes leert.

Katja Wetsteijn
De Combineur, www.decombineur.nl

 

AAIABADGAAAAAQAAAAAAAA0sAAAAJGRlYjk1YTVjLTAyYjctNGQyYi05Nzk3LTAwZWM3ZmJmNGNiOQKarin is voor mij een bijzondere coach. Door haar begrijp ik zoveel meer van mijn stem. Begrijp ik dat mijn stem mij letterlijk vertegenwoordigd!
Dat mijn stem mijn staat van “zijn” op dat moment weergeeft: vrolijk, verdrietig, krachtig, onzeker enz.
Maar eigenijk niet alleen van NU, maar in mijn geval, ook mijn verleden.
In bepaalde situaties vertoonde ik elke keer hetzelfde (niet-gewenste) gedrag, met dezelfde (niet-gewenste) gevolgen.

Doordat zij mij daar inzicht in heeft gegeven en praktisch bruikbare tips, snap ik nu hoe mijn stem werkt en doe ik er mijn voordeel mee.

Dank Karin!
Je bent meer dan een stemcoach; je hebt mij, als mens en ondernemer, daadwerkelijk een STEM gegeven!

Share Button